Sylvia Scheffer

sylvia@syma-sggz.nl
076-2055144 (Niet voor afzeggen/wijzigen afspraken)

Een afspraak afzeggen gaat via het afmeldformulier.

Mijn naam is Sylvia Scheffer. Als klinisch psycholoog/psychotherapeut heb ik kennis van de diagnostiek en het behandelen van vrijwel alle veelvoorkomende psychische problemen (zoals bijvoorbeeld burn-out, depressie, angst, dwang, eetstoornissen). Ik heb veel ervaring met de behandeling van (complexe) persoonlijkheidsproblematiek en (vroege) traumata. Deze groep mensen heeft altijd al mijn aandacht doordat vroege schade veelal een levenslange achterstand met zich meebrengt. Veel mensen die als kind onveilig zijn geweest overleven hun leven. Het lukt door (onbewuste) patronen niet om het leven in vrijheid vorm te geven. Ik zet me graag in om samen te kijken hoe je meer vanuit je eigen verlangens kunt gaan leven. Vaak gaat het in een behandeling ook over acceptatie dat vroege schade in je ontwikkeling zijn sporen nalaat.

Ik heb veel psychodiagnostiek gedaan en geef ook graag supervisie over psychodiagnostiek en behandeling. De zoektocht om de ingewikkeldheid van een mens te snappen is voor mij een uitdaging. Hierbij is het voor mij belangrijk dat niet ik, maar degene om wie het gaat zichzelf en zijn of haar gedrag gaat snappen.

Als psychotherapeut ben ik opgeleid vanuit een psychoanalytisch kader en ben tevens Cognitief Gedragstherapeut. Zo heb ik ervaring met ISTDP (Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy), Transactionele Analyse en met Schematherapie, zowel individueel als groepspsychotherapie. Daarnaast doe ik graag systeemtherapie (bijvoorbeeld relatietherapie) en pas ik EMDR toe, als deelbehandeling op indicatie. Dit brede scala aan psychotherapeutische technieken geeft mij de vrijheid om integratief te werken met in het contact de juiste mix van confrontatie en steun.

Registraties

  • GZ-psycholoog, Klinisch psycholoog BIG-nummer: 09910954525
  • Psychotherapeut BIG-nummer: 29910954516
  • Supervisor VGCt (Vereniging voor Gedrags- & Cognitieve therapie)
  • Supervisor Schematherapie (Vereniging voor Schematherapie)
  • Lid ISST (International Society of Schema Therapy)
  • Lid NVGzP (Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen)
  • EMDR (toepassing als deelbehandeling)
  • AGB code 94-010156

Sylvia