Nienke Hipke

info@syma-sggz.nl
076-2055144 (algemeen nummer, laat een bericht achter)

Een afspraak afzeggen gaat via het afmeldformulier.

Mijn naam is Nienke Hipke. Ik ben in 2002 afgestudeerd als arts en heb me hierna verder gespecialiseerd tot psychiater. Een psychiater is een medisch specialist die mensen met mentale klachten behandelt. Zo ga ik o.a. met je op zoek naar de oorzaak en ernst van de klachten en bekijk in hoeverre het dagelijkse functioneren wordt belemmerd.

In teamverband houd ik me bezig met diagnostiek en behandeling. Het voorschrijven van medicatie kan hiervan een onderdeel zijn.  We onderzoeken samen de impact van de klachten op bijvoorbeeld het slaappatroon, de eetlust en het energieniveau met als doel dit te verbeteren. Soms vraag ik laboratoriumonderzoek aan als ik een vermoeden heb van een (bijkomende) lichamelijke oorzaak.

Na mijn opleidingen ben ik weer in Breda gaan wonen, de stad waarin ik ben opgegroeid en werk ik nu deels bij Syma en deels in een andere GGZ-instelling in Breda. De afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd binnen de SGGZ volwassenenpsychiatrie op het gebied van stemmingsproblematiek, angst, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en ADHD.

Interpersoonlijke therapie, schematherapie en systeemtherapie hebben duidelijk mijn interesse binnen de psychotherapie. De opleiding tot systeemtherapeut wil ik in de toekomst volgen. Voor nu zet ik naast mijn kerntaken individuele schematherapie en interpersoonlijke therapie in bij indicatie.

Registraties:

  • Psychiater BIG-nummer 09058420201
  • AGB-code 03067481