Marieke Braat

marieke@syma-sggz.nl
06-18964508

Een afspraak afzeggen gaat via het afmeldformulier.

Mijn naam is Marieke Braat. Als klinisch psycholoog / psychotherapeut werk ik graag met mensen die nieuwsgierig zijn naar zichzelf. Samen onderzoeken wat maakt dat patronen zich herhalen en stilstaan bij hoe deze zijn ontstaan is de uitdaging die ik graag aanga.

Mooi vind ik het om mensen te kunnen laten ervaren dat hun emoties er mogen zijn, van verdriet, angst tot boosheid. Maar ook weer samen ruimte kunnen gaan maken voor: waar word ik blij van? Waar liggen mijn passies, verlangens, behoeftes? Vaak heb ik gezien hoe mensen deze helaas uit het oog verloren zijn. Het (vervolgens) kunnen nemen van regie over het eigen leven is een belangrijk onderdeel binnen mijn behandelingen.

Als behandelaar ben ik transparant in het teruggeven van wat ik opmerk bij de ander en laat ik ook horen hoe iets voor mij is. Ik zie mijzelf als positief kritisch, ik signaleer en zet de ander graag weer in zijn eigen kracht.

In de afgelopen jaren heb ik veel groepstherapie gedaan. Hoe individuele krachten naar voren komen en zich samen bundelen, vind ik prachtig om onderdeel van te zijn.

Naast behandeling klopt mijn hart sneller van psychologisch onderzoek doen: ook hierin op zoek gaan naar antwoorden op vragen die iemand zelf heeft. Elk psychodiagnostisch onderzoek is op maat, vanuit het samenwerken en de specifieke, individuele vragen. Binnen Syma zal ik ook beschikbaar zijn voor supervisie.

Registraties:

  • GZ-psycholoog, Klinisch Psycholoog: BIG nummer 09910643225
  • Psychotherapeut: BIG nummer 29910643216
  • EMDR (toepassing als deelbehandeling)
  • AGB-code 94-016299

Marieke Braat