Marjolein Legra

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06-835 60 686

Mijn naam is Marjolein Legra. Ik ben in 1996 afgestudeerd als psycholoog en heb daarna achtereenvolgens de registratie tot GZ psycholoog, klinisch psycholoog/psychotherapeut behaald. Ik werk deels in onze eigen praktijk en deels binnen een GGZ instelling op de afdeling ouderenpsychiatrie. Daarnaast ben ik verbonden aan de Universiteit Maastricht waar mijn promotie onderzoek naar persoonlijkheidsstoornissen en ouderen loopt. Daarnaast ben ik sinds 2018 gerechtelijk deskundige (het doen van psychologisch onderzoek bij verdachten van een misdrijf ten behoeve van de rechtbank).
Naast dat ik het leuk vind om complexe diagnostiek te doen (wat is er met iemand aan de hand, hoe ziet het beeld eruit, welke diagnose(s) spelen er), is het doen van psychotherapie toch wel het meest inspirerende en bevredigende stuk van mijn bezigheden. Ik vind het heel bijzonder om te werken met mensen die vaak forse schade hebben opgelopen en tengevolge daarvan het leven moeten ‘doorworstelen’. De psychotherapeutische behandeling is niet makkelijk, vaak pijnlijk, maar ook erg ontroerend en lonend. Voor onze praktijk geldt dat wij betrokken behandelaren zijn die met liefde ons vak uitoefenen. Daar ben ik trots op. Wij willen dichtbij patiënten staan.
Ik werk veel met schematherapie. Daarnaast werk ik veelal integratief. Dat wil zeggen dat afhankelijk van wat de patiënt nodig heeft er technieken uit de cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, hechtingstheorie, EMDR en analytische theorie ingezet worden.

Registraties:

  • GZ-psycholoog, Klinisch psycholoog BIG-nummer: 39057751416
  • Psychotherapeut BIG-nummer: 19057751425
  • Lid LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)
  • EMDR (toepassing als deelbehandeling)
  • Gerechtelijk deskundige
  • AGB code: 94-010157

VERGOEDING, EIGEN RISICO & TARIEF

Alles over de kosten

WACHTEN!?
WAT NU?

Wat kun je nu direct doen

BOEKEN, APPS, E-HEALTH EN LINKS

Handig om te weten

De WGBO &
PRIVACY

Het fundament van ons contact