Meraja Roos

meraja@syma-sggz.nl
076-2055144 (algemeen nummer, laat een bericht achter)

Een afspraak afzeggen gaat via het afmeldformulier.

Mijn naam is Meraja Roos. Na mijn opleiding tot psycholoog afgerond te hebben bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam, ben ik enkele jaren als psycholoog werkzaam geweest op een deeltijdafdeling binnen de verslavingszorg. Gezien mijn interesse voor behandeling van problemen in de persoonlijkheidsontwikkeling, ben ik vervolgens ruim 14 jaar werkzaam geweest in een grotere GGZ instelling als behandelaar. Hier heb ik veelal gewerkt als individuele therapeut en groepstherapeut op de afdeling voor Persoonlijkheidsstoornissen en complex trauma. Na het afronden van mijn opleiding tot Psychotherapeut ben ik voor een korte periode als psychotherapeut en teamleider werkzaam geweest in een kleine instelling voor Kinder- en Jeugd SGGZ gecombineerd met Volwassenzorg. Omdat mijn expertise en affiniteit zo ligt bij het doorbreken van ingewikkelde patronen en overlevingsmechanismen voortkomend vanuit onderliggend trauma, heb ik gekozen binnen het team van Syma GGZ mijn werkzaamheden voort te zetten. Sinds oktober 2023 ben ik werkzaam bij Syma GGZ als psychotherapeut.

Juist daar waar de geprotocolleerde behandelingen niet voldoende helpend blijken, vind ik het boeiend om met de cliënt de onderliggende patronen te onderzoeken en te komen tot stapjes richting verandering. Samen onderzoeken we het ontstaan van fundamentele overtuigingen door ervaringen in het verleden en het effect van deze overtuigingen op eigen gedrag, eigen gevoelens en de noodzaak van het opbouwen van een overlevingsmechanisme. Juist omdat deze overlevingsmechanismen in het hier-en-nu klachten in stand kunnen houden en zo van invloed kunnen zijn op je gevoelsleven en op het contact met de mensen om je heen. Hier samen naar kijken vergt moed! Maar psychotherapie loont ook en kan niet alleen voor jezelf, maar ook voor de volgende generaties een verschil maken.

Vanuit een cliëntgerichte benadering werk ik integratief. Dat wil zeggen dat ik per cliënt verschillende technieken inzet die helpend kunnen zijn om te komen tot herstel. Dit zijn veelal technieken vanuit de EFT, CGT, Schematherapie en Traumaverwerking. Samen met de cliënt kijken en naast de cliënt staan om datgene aan te gaan wat zo lastig kan zijn.

Naast individuele behandeling heb ik ruime groepservaring. Ik ben groepstherapeut geweest in meerdere schematherapie groepen en psychodynamische groepen. Daarnaast heb ik DGT ervaring en ervaring met andere vaardigheidstrainingen. Een specifieke doelgroep hierin is de Jong Volwassen doelgroep waarbij thema’s belicht worden passend bij de leeftijdsfase.

Registraties:

  • Psychotherapeut BIG-nummer: 19932262516
  • AGB code: 94113607
  • Senior Schematherapeut en lid van VSt: 211045
  • Lid van de NvP met registratie in het kwaliteitsregister: 4384898
  • Lid van het NIP: 237926

Meraja